Kronikker av allmennlege Carl Fredrik Dalaker

December 12th, 2008 | Categories: Uncategorized | Tags:

Kronikk i BT 11.12.08 Heroin ved reisens slutt
Kronikk i BT 12.08.07 Hvorfor drikker Jeppe?
Kronikk i BT 14.09.05 Fastleger nekter å hjelpe narkomane pasienter

 1. Andrè
  February 11th, 2009 at 13:07
  Reply | Quote | #1

  Jeg opplever at jeg ikke får den hjelpen av min fastlege som jeg føler at jeg har rett på. Jeg har brukt heroin i snart 7år og er selv bare 24år.så jeg fyller ikke kriteriene for lar.Og jeg har prøvd avrusning men jeg klarer det ikke.og fastlegen min vill ikke hjelpe meg med eventuelt erstatning til jeg fyller 25 slik at jeg kan søke lar.jeg fikk temgesic av en annen lege (min gamle fastlege, ikke den jeg har no) ved flere anledninger før jeg skulle inn til avrusning.og da hadde jeg ikke noe sidemisbruk i det hele tatt. Så det gjorde at jeg kunne trekke meg vekk fra rus miljøet, men jeg klarte ikke å holde meg i avrusnings opplegget, så jeg falt utpå igjen.

  Det er så frustrerende å vite at hvis jeg hadde kommet meg inn på LAR hadde jeg kommet meg i jobb og jeg hadde kunne hatt fast samvær med mine 2 barn.og føle et jeg lever ett verdig liv, slippe å drive med kriminalitet å ett konstant jag etter penger til neste skudd.og angsten min er så stor pga rus og tøff oppvekst og miljøet jeg er i at jeg er nesten ikke mye ung mann igjen.

  Så jeg håper desperat at det er en lege som kan hjelpe meg å komme inn på LAR og komme meg på mine egne 2 bein……
  Hilsen desperat 24år ung opioidbruker

 2. February 18th, 2009 at 22:16
  Reply | Quote | #2

  Hei André.

  Det er ikke riktig at du ikke oppfyller kravene til LAR slik du beskriver din rushistorie.
  Tidligere var det er mer rigid 25-års grense, men denne grensen er myket opp med tiden, og det er flere pasienter under 25 år som idag er i LAR.
  Oppdater fastlegen din, og legg trykk på sosialkontoret slik at de får utarbeidet en LAR-søknad. Det vil uansett ta noen måneder, og innen den tid er muligens ikke alderen din et tema lenger heller.
  Alternativt er en lang tids nedtrapping med rusfrihet som mål, og med andre sosial tiltak parallelt et alternativ som bør kunne komme raskere igang.

  Lykke til!

  Vennlig hilsen
  Carl Fredrik Dalaker